leverage-network strategie
June 14, 2023

DEPLAY & Albert Heijn

12x

ROI

450

Extra producten verkocht

MarketLeap heeft een lucratieve samenwerking gerealiseerd tussen het speelgoedmerk DEPLAY en Albert Heijn.

MarketLeap heeft een lucratieve samenwerking gerealiseerd tussen het speelgoedmerk DEPLAY en Albert Heijn. Dit heeft geresulteerd in een verhoging in omzet, afzet en merkbekendheid binnen de Nederlandse doelgroep.

In eerste instantie lijkt het misschien niet de meest voor de hand liggende samenwerking om een speelgoedmerk binnen krijgen bij de grootste supermarkt van Nederland. Het was ook niet bepaald een gemakkelijke opgave. Toch is het ons gelukt om hier een interessante case van te maken.

We zagen namelijk een grote kans voor het flagship product van DEPLAY: De DEPLAY Kids Tablet. We wisten dat Albert Heijn het hele jaar door speciale thema weken verzorgd. Een aantal van deze thema weken sluiten goed aan bij de producten van DEPLAY.

Na onze eerste contactpoging met Albert Heijn werden we doorverwezen naar de juiste sourcing manager binnen de organisatie. Zij deelde de mening met ons en zag een haakje. De DEPLAY Kids Tablets zouden een leuke toevoeging kunnen zijn voor de Vakantie deals van week 25.

Als heel Nederland weer met het hele gezin de auto in stapt om op vakantie te gaan dan is de DEPLAY Kids Tablet hét vermaak wat je niet mag missen op de achterbank. Fijn voor de kinderen, maar natuurlijk ook fijn voor papa en mama. Filmpje kijken en spelletjes spelen.. deze kinder tablets zijn goed voor uren vermaak tijdens een lange autorit. Deze match zag Albert Heijn ook en we planden een afspraak in.

Na een online kennismaking spraken we de verwachtingen naar elkaar uit en hebben we besproken hoe we een mogelijke samenwerking zouden kunnen insteken. Na deze meeting zijn we overgegaan op mailcontact. In de loop van de weken hebben we onderhandeld over marges, aantallen en mogelijkheden. Uiteindelijk hebben we een mooie deal vormgegeven waar zowel Albert Heijn als DEPLAY tevreden over zijn.

We wisten wat de minimale omzetpotentie moest zijn voor Albert Heijn en op basis daarvan hebben we gekeken naar de mogelijkheden.

DEPLAY moest voldoende voorraad aanhouden en als er een bestelling binnenkwam via Albert Heijn werd deze doorgezet naar DEPLAY via het dropshipmodel. Albert Heijn zette een website pagina voor ons op en regelde de klandizie en conversie.

Naast een eigen website pagina werden er ook promotiefolders gemaakt (zie foto). Deze folders waren te vinden in alle 1100 Albert Heijn filialen. De actie kreeg enorm veel positieve aandacht en heeft geresulteerd in een vergroting van de merkbekendheid, omzet en afzet van DEPLAY.

De actie heeft in totaal 4 weken geduurd en DEPLAY heeft dankzij deze samenwerking honderden extra DEPLAY Kids Tablets mogen leveren aan de klanten.

  • Return of investment cliënt: 12x
  • Aantal nieuwe verkooplocaties: 1100 filialen
  • Strategie: leverage-network strategie

Interessante Case Studies

Bekijk een paar van onze interessante case studies. Deze resultaten hebben wij behaald voor onze partners.

Leverage-network strategie

STOBE X Croky Chips

Dit is hoe Stobe Beamers 300% meer omzet draaide dankzij één deal.
Lees Meer..

20x

ROI

550

Extra producten verkocht
Zhou Yi Schoenmakers
Founder STOBE BEAMERS
Retail Strategie

Pora & Co De Winkelstraat In

We besloten om een retail plan op te zetten. Pora&Co moest over een tijd beschikbaar zijn bij alle kwalitatieve fotowinkels van Nederland en België.
Lees Meer..

4.5 X

ROI

1500

Extra producten verkocht
Rick Breed
Founder Pora & Co
Co-branding Strategie

First Amsterdam X VIAVAI

First Amsterdam wilde graag samenwerken met toonaangevende fashion brands in de scene. MarketLeap is aan de slag gegaan om de juiste potentiële partners op een rijtje te zetten.
Lees Meer..

3.5x

ROI

500

Extra producten verkocht
Joris Gaarthuis
Founder First Amsterdam
leverage-network strategie

DEPLAY & Albert Heijn

MarketLeap heeft een lucratieve samenwerking gerealiseerd tussen het speelgoedmerk DEPLAY en Albert Heijn.
Lees Meer..

12x

ROI

450

Extra producten verkocht
Luuk Waterschoot
Founder DEPLAY

Zullen we samenwerken?

Boek een vrijblijvend oriëntatiegesprek in.