Retail Strategie
April 25, 2023

Pora & Co De Winkelstraat In

4.5 X

ROI

1500

Extra producten verkocht

We besloten om een retail plan op te zetten. Pora&Co moest over een tijd beschikbaar zijn bij alle kwalitatieve fotowinkels van Nederland en België.

Pora&Co heeft de allerbeste digitale fotolijsten die er op dit moment verkrijgbaar zijn.

De producten waren alleen nog maar via de eigen verkoopkanalen te verkrijgen terwijl de potentie binnen de retail enorm is.

We besloten om een retail plan op te zetten. Pora&Co moest over een tijd beschikbaar zijn bij alle kwalitatieve fotowinkels van Nederland en België. De grootste ketens binnen deze branche zijn CameraNU en Kamera Express.  Samen hebben ze het grootste online marktaandeel, dus dit waren partijen waar we sowieso mee in contact wilden komen.

Na meerdere contact poging en verschillende onderhandelingen lukte het om een samenwerking op te zetten. In april 2023 mochten we leveren aan zowel CameraNU als Kamera Express. Met deze zet was Pora&Co ineens leverancier van de grootste spelers in de markt.

Een mooie mijlpaal maar we wisten dat er nog meer mogelijk was. Nederland telt namelijk best wel veel zelfstandige fotowinkels die baat zouden hebben bij kwalitatieve digitale fotolijsten in het assortiment. We besloten om alle winkeliers in kaart te brengen en met ze in contact te komen.

We mailden, belden, planden video calls in en reden stad en land af om fysiek langs te gaan bij de winkeliers. Dit werkte niet heel efficiënt, maar we waren zaadjes aan het planten dus we bleven hier mee doorgaan. Toen kwamen we tijdens een van onze vele bezoekjes in contact met een ondernemer die ons adviseerde om eens te gaan praten met een inkooporganisatie, genaamd Europa Foto. Veel winkeliers in Europa kopen hun producten in via Europa Foto.

We zijn in contact gekomen met de juiste contactpersoon en in mei 2023 zijn we de samenwerking met deze inkoop organisatie officieel gestart. We werden diezelfde week ook uitgenodigd op de exclusieve leveranciersdag in Utrecht. Hier zijn wij ook naartoe geweest om de winkeliers te ontmoeten waaraan we zouden gaan leveren.

Flash forward in de samenwerking zijn we ver in de onderhandeling met de grootste inkooporganisatie van Europa. Als dat rond is gaat Pora&Co leveren aan 1500 fysieke winkels in 24 verschillende landen. Zodra deze deal officieel rond is zullen we daar ook meer over kunnen delen in deze case.

Interessante Case Studies

Bekijk een paar van onze interessante case studies. Deze resultaten hebben wij behaald voor onze partners.

Leverage-network strategie

STOBE X Croky Chips

Dit is hoe Stobe Beamers 300% meer omzet draaide dankzij één deal.
Lees Meer..

20x

ROI

550

Extra producten verkocht
Zhou Yi Schoenmakers
Founder STOBE BEAMERS
Retail Strategie

Pora & Co De Winkelstraat In

We besloten om een retail plan op te zetten. Pora&Co moest over een tijd beschikbaar zijn bij alle kwalitatieve fotowinkels van Nederland en België.
Lees Meer..

4.5 X

ROI

1500

Extra producten verkocht
Rick Breed
Founder Pora & Co
Co-branding Strategie

First Amsterdam X VIAVAI

First Amsterdam wilde graag samenwerken met toonaangevende fashion brands in de scene. MarketLeap is aan de slag gegaan om de juiste potentiële partners op een rijtje te zetten.
Lees Meer..

3.5x

ROI

500

Extra producten verkocht
Joris Gaarthuis
Founder First Amsterdam
leverage-network strategie

DEPLAY & Albert Heijn

MarketLeap heeft een lucratieve samenwerking gerealiseerd tussen het speelgoedmerk DEPLAY en Albert Heijn.
Lees Meer..

12x

ROI

450

Extra producten verkocht
Luuk Waterschoot
Founder DEPLAY

Zullen we samenwerken?

Boek een vrijblijvend oriëntatiegesprek in.